Använd Doctrin Network för att ge patienter sömlös vård genom att lämna över ett ärende till en annan enhet inom din organisation.

Du kanske vill lämna över ett ärende till en kollega på en annan enhet, om du till exempel tycker att patienten ska fortsätta vårdas på en annan enhet.

Hur man överlämnar ett ärende till en annan enhet – inom din organisation
  1. Gå till ärendevyn för en patient.
  2. Välj “Lämna över” i verktygspanelen.
  3. I popup-fönstret som visas välj den enhet du vill ta över ärendet.
  4. Välj att skicka överlämningen till en/flera yrkesroller eller en specifik kollega:
    • Välj bara ett yrke om du vill ha hjälp från någon i gruppen.
    • Välj också namnet på en specifik kollega om du vill ha hjälp från en specifik kollega.
  5. Lägg till en kommentar om det behövs (valfri).
  6. Välj “Skicka”.

Endast utvalda yrkesroller eller utvald kollega kommer att kunna ta över ärendet. Du kan bara lämna över till en/flera yrkesroller som har minst en användare.

Om en kommentar har lagts till kommer den att visas för den som öppnar förfrågan. Kommentaren kan användas för att förklara varför en överlämning behövs.

Samtyckte och accept
När du lämnar över ett ärende till en annan enhet visas ärendet i listan “Mina pågående ärenden” tills överlämnaningen är slutförd. Det innebär att du är ansvarig för ärendet tills mottagande enhet har accepterat ärendet.

  • Patienter måste ge sitt samtycke till att deras ärendet överlämnas till en extern enhet. Den vita pilen visar att överlämningen väntar på samtycke.
  • När en patient har gett sitt samtycke ändras pilen till lila. Det visar att ärendet väntar på godkännande från mottagande enhet.
  • När en patient gett sitt samtycke, inaktiveras chatten fram till att mottagande enhet har tagit emot ärendet. Patienten kan inte skriva eller ladda upp bilder. Patienten kan välja att avbryta överlämningen, chatten är då aktiv igen.

När ärendet har tagits emot – avslutas ärendet i den aktuella enheten och ett nytt ärende skapas i mottagande enhet.

Om en patient avbryter en överlämning, blir ärendet synligt igen för användaren som var ägare till det. Efter en kort period blir ärendet synligt för samtliga kollegor inom samma yrkeskategori.

Hur ett ärende ser ut efter överlämning – för den mottagande enheten

Den mottagande enheten kommer att se ärendet i listan “Nya ärenden – från en annan enhet”, men endast för de användare med de yrkesgrupper du valt eller den angivna kollegan som du valt.

Vårdgivaren som tar emot ett ärende kan läsa chatthistorik och bilagor från föregående enhet.

Hur patienten ser en överlämning

Patienten informeras i chatten om att deras vårdgivare vill lämna över ärendet till en annan enhet. Patienten måste godkänna en överlämning. Patienten kan se både det gamla ärendet och det nya ärendet.

Om patienten inte samtycker till en överlämning skickas ärendet tillbaka till ansvarig vårdgivare i den ursprungliga enheten.