Anslut till mötesrum som vårdgivare
Som vårdgivare kan du ansluta till ett mötesrum på två sätt; genom att klicka på knappen i listan för mötesrum eller genom att använda en anslutningskod.
Genom knappen i listan
- Gå till sidan för Mötesrum.
- Leta upp mötesrummet du vill ansluta till.
- Välj “Anslut”.
- Du ansluts nu direkt till mötesrummet. Din mikrofon är avslagen när du ansluts.
Genom anslutningskod
- Gå till sidan för mötesrum.
- Välj “Anslut till mötesrum”.
- Ange anslutningskoden för mötesrummet.
- Välj “Anslut”.
- Du ansluts nu direkt till mötesrummet. Din mikrofon är avslagen när du ansluts.
När du är ansluten som vårdgivare syns ditt namn och yrkesroll för alla deltagare.
Hantera personer i väntrummet
När personer ansluter till mötesrummet hörs en ljudsignal i form av ett “pling”. Alla personer som ansluter, förutom vårdgivare, placeras i väntrummet tills mötesrummets värd är redo att släppa in sina deltagare.
En vårdgivare kan se hur många som väntar i överkanten av fönstret för mötesrummet.
Knappen “Personer i väntrummet (x)” är grå när det inte finns någon som väntar och gul när det finns personer som väntar.
Klicka på knappen för att visa vilka personer som väntar i väntrummet. Ett nytt mindre fönster visas med namn och personnummer för varje person. Välj att släppa in dem när du är redo.
Tänk på
För att minska risken att av misstag visa patientuppgifter kan du inte öppna väntrummet när du delar skärm. För att släppa in nya personer från väntrummet behöver du först sluta dela skärm.
För att identifiera personer i väntrummet visas personnummer bredvid deras namn. Tänk på att bara öppna dina patienters journal. Det finns ingen garanti att en person i väntrummet är en patient. Det kan t.ex. vara en anhörig som tagit del av informationen.
Under ett videobesök i ett digitalt mötesrum kan vårdgivare:
- Släppa in deltagare i mötesrummet.
- Dela skärm med övriga deltagare. När du väljer att dela skärm kommer din webbläsare att fråga vilket innehåll du vill dela. Tänk på att det kan finnas skillnader mellan olika webbläsare.
- Slå på/av din egen kamera.
- Slå på/av din egen mikrofon.
- Lämna mötesrummet. Om du är ensam vårdgivare i mötesrummet eller den sista vårdgivaren som lämnar mötesrummet, så avslutas videobesöket för samtliga delatagare. Innan det avslutas visas ett nytt fönster där du får bekräfta att du vill avsluta det.
Rapportera problem med videofunktionen
Upplever du eller någon annan deltagare problem med videofunktionen? Använd knappen “Rapportera problem” direkt i videovyn. Informationen skickas till teamet som förbättrar videofunktionalitet. Skicka inte med någon känslig information. För allmän support med återkoppling, använd vanliga kanaler.
Updated on 2025-07-10