Avsluta ett ärende med standardsätt för att ge en patient en omtänksam upplevelse. När du vet att patienten har fått den hjälp hen behöver kan du avsluta ärendet. Patienten blir tillfrågad om hen är klar att avsluta sitt ärende.

Ärenden avslutas antingen aktivt av en vårdgivare, eller automatiskt till följd av inaktivitet från en patient. När du väljer att avsluta ett ärende med standardavslut skickas ett chattmeddelande till patienten som frågar om hen är redo att avsluta ärendet.

Rekommenderat är att alla deltagare i ett ärende har slutfört sin dokumentation innan du avslutar ett ärende. Om man tas bort från ett ärende, eller om ett ärende avslutas innan man har slutfört sin dokumentation kan det göras via ärendedokumentationen. Länk till den finns i historikfliken i menyn.

Ett ärende kan avslutas på tre sätt:
  1. Ärendet avslutas manuellt, av vårdpersonal.
  2. Ärendet lämnas över till en annan enhet.
  3. Genom inaktivitet av patienten. Om en patient inte svarar upphör ett ärende automatiskt inom en förinställd tidsperiod (normalt 7 dagar, per enhet).
Hur man avslutar ett ärende:
  1. Gå till ärendevyn för en patient.
  2. Välj “Avsluta ärende”
  3. Ett nytt fönster visas för att bekräfta att ärendet ska avslutas, välj standardavslut
  4. När du väljer avsluta skickas ett chattmeddelande till patienten där hen får bekräfta att hen är klar att avsluta ärendet. Du kan se en förhandsgranskning av chattmeddelandet som kommer att skickas till patienten innan du fortsätter.
  5. Du skickas vidare till Översikten efter att du har valt avsluta ett ärende. När ärendet är avslutat går det att hitta i Arkivet som finns i huvudmenyn.
Eftermärkning

Fler inställningar vid avslut av ett ärende
Om “eftermärkning” är aktiverat för en enhet, kommer en extra popup för att märka upp ärendet med lämpligt alternativ visas efter att du valt att klicka på “Avsluta ärende”. Antingen hanterades det digitalt eller så guidades patienten vidare till ett fysiskt möte.

Om en enhet har betalning aktiverad kommer du att se en extra popup för att välja vilken typ av betalning som gället för din patient.

Om Hårt avslut är aktiverat för en enhet kan du avsluta ett ärende utan samtycke från patienten.