Dela skärm i ett videobesök
Skärmdelning kan användas för att visa en patient utbildningsmaterial. Se till att din skärm inte visar information som inte är avsedd för patienten att se t.ex. journalsystem.
Vårdgivare kan dela innehåll med en eller flera deltagare under ett videobesök. Innan du delar innehåll kommer du att bli ombedd att välja vad du vill dela; en skärm, ett program eller en webbläsarflik. Miniatyrbilder av varje objekt kommer att visas, som extra säkerhet, för att undvika att dela känslig data.
Endast ansvarig för ett ärende kan dela skärm.
Informera alla användare i enheten hur skärmdelning fungerar och var uppmärksam på följande rekommendationer.
Rekommendationer för skärmdelning
-
Se till att innehållet som delas inte innehåller känslig information.
-
Om hela skärmen delas, undvik att öppna något som kan innehålla känslig information medan skärmen delas, t.ex. journalsystem.
Hur man delar skärm under ett videobesök
- Under det pågående videobesöket, välj “Dela innehåll”
- Välj vilken typ av innehåll du vill dela; hela skärmen, ett fönster eller en flik i din webbläsare.
- Välj “Dela” för att starta skärmdelning.
Beroende på inställningarna på din egen enhet kan du behöva tillåta webbläsaren att dela skärmen.
I följande bild har “Fönster” valts. Det här alternativet visar tre olika fönster som är möjliga att dela.

När du vill sluta dela ditt innehåll väljer du “Sluta dela”. Du kommer fortfarande att delta i videobesöket.
Vad patienten ser när du delar skärm:

Updated on 2023-01-20